четвер, 29 березня 2018 р.

Олесь Гончар і діти

З метою вшанування пам'яті видатного українського письменника, Героя України Олеся Гончара та з нагоди 100-річчя від дня його народження Новотроїцька районна бібліотека для учнів 6-В класу Новотроїцької ЗОШ №1, організувала та провела рандеву з книгою  «Читайте з нами Гончара».
         Бібліотекар Нталя Каранда розповіла учням про творчий і життєвий шлях Олеся Гончара, твори якого перекладені близько 70-ма мовами, – людина планетарного масштабу, його ім’я добре відоме світові. Письменник ніколи не залишався байдужим до того, що бачив і переживав. Намагався у своїй колосальній роботі, повністю віддати себе тому, над чим працював. Бо був переконаний, що інакше читач навряд чи сприйме написане. Хочу наголосити, що Гончарівський дух, є тим камертоном, який з’єднує різні епохи, що особливо відчувається у творах письменника. Читати Олеся Гончара — це означає передусім думати про головні досягнення й суперечності XX століття, про головні етапи в житті українського народу, про магістраль нової історії. Майже в кожному своєму героєві Олесь Гончар шукає хисту філософського, кожний Гончарів персонаж уміє оцінювати минувшину і майбутність.
   Наталя Каранда запропонувала учням долучитися до великої літературної естафети «Гончар крокує Херсонщиною», прочитавши по декілька цитат з улюблених творів письменника. Діти ділилися своїми враженнями про прочитані твори і залюбки зачитували улюблені цитати. Це були цитати із романів «Людина і зброя», «Прапороносці», «Твоя зоря», «Таврія».




Немає коментарів:

Дописати коментар