понеділок, 26 березня 2018 р.

Олесь Гончар - в бібліотеці

Він ніколи нічого не хотів для себе.
Був красивий і гордий в юності і 
в  високі свої літа.
Д. Білоус.

          З нагоди відзначення 100 річчя від дня народження великого українського письменника Олеся Гончара в Сергіївській сільській бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки: «Олесь Гончар:творчість,як доля». Для відвідувачів також була представлена літературна полиця: «Книга написана серцем». Бібліотекар Ольга Тімошенко розповіла про життя та творчість великого сина українського народу,про його громадську діяльність та закоханість у смагляву Таврію.
Улюблені уривки з творів Олеся Гончара присвячені таврійському степові, зачитали працівники будинку культури Єфіменко Наталя та Загоренко Оксана.
    Письменник любив молодь та на неї він покладав великі надії у творені Української держави. Письменницькі роздуми «Прапороносців» та «Собору» зачитані Поліщук Мариною та Козак Максимом йдуть до читача,як здається вчасно-якраз у пору коли Україна виборює свій шлях у цьому розвированому світі. Можливо, енергія Гончарової думки і почуттів здатна буде «підзарядити» читачів силою мудрості і добра.
      Виявилося, що деякі односельчани  добре обізнані з творчістю письменника. Розповідали про улюблені книги ділилися враженнями від прочитаних неперевершених творів.
     Творчість Олеся Гончара - це цінне надбання української прози. Він прожив велике життя і йому було,що сказати людям про пережите,передумане,осмислене і осягнуте.




Немає коментарів:

Дописати коментар