четвер, 29 березня 2018 р.


Воскресенська сільська бібліотека
                    29 березня організувала та провела
Літературний альбом
«Духовний провідник України»
Присвячений 100-річчю з дня народження Олеся Гончара.
Олесю Терентійовичу Гончару - 100 років.
Олесь Гончар  - видатний письменник, великий майстер слова, чиї твори заслужено вважаються класикою.
"Навряд чи взагалі є щось гідніше, як вдосконалювати свій дух,
увічнювати себе в своїх творіннях і дарувати їх нащадкам".
Олесь Гончар
Олесь Гончар був романтиком, і закономірний його потяг до краси знайшов своє відображення в героях його творів. Вони красиві, самовіддані, вірні, чесні. У них він втілює ідеал людини, спонукаючи сучасників бути творцями, мислителями, господарями на своїй землі.
"Маємо відродити в наших сучасних українцях і українську генетичну пам'ять, почуття гідності, маємо і до збайдужілих душ торкнутися запашистим євшан-зіллям рідного слова". 
 Олесь Гончар
Олесь Гончар - це письменник, який чудово поєднує лірику з епосом, романтизм із реалізмом. Твори Олеся Гончара широко відомі не лише в нашій країні, а й за її межами. Книжкові видання письменника виходили більш як тридцятьма мовами народів світу, а окремі його новели, статті і уривки з романів публікувалися в сімдесяти шести країнах.
З нагоди ювілею Олеся Гончара в бібліотеці організована
книжкова виставка
"Духовна краса Олеся Гончара"
- Людина доти й людина,
допоки не втратила здатність бачити,
крім потворностей життя, і його красу.






В рамках обласної акції «Гончар крокує Херсонщиною» з нагоди 100-річчя з дня народження Олеся Гончара долучилася до літературної естафети і Воскресенська сільська бібліотека. В бібліотеці було оформлено виставку «Духовна краса Олеся Гончара», на якій були представлені всі видання   О. Гончара та література про нього. Також був проведений літературний альбом «Духовний провідник України», присвячений творчості Олесю Гончару. Літературний альбом складався з 4 сторінок:
·        1сторінка «Слово про Олеся Гончара»
·        2сторінка «Дзвони Гончаревих святинь»
·        3сторінка «Херсонщина в долі Олеся Гончара»
·        4сторінка «Поезії Гончара»
Бібліотекар Кузнєцова Наталя розповіла про життя та творчість Олеся Гончара та ознайомила присутніх з творчою спадщиною письменника. Також користувачі бібліотеки взяли участь в конкурсах та вікторинах по творчості О. Гончара. Були проведені читання творів Олеся Гончара «В наших душах слово правди». На завершення був проведений конкурс на кращі читання вірша Олеся Гончара.
Всі присутні на заході жваво реагували на творчість письменника, проводили паралелі з сьогоденням, насолоджувалися прекрасною мовою Олеся Гончара.
Слухаймо ж Олеся Гончара, який від чистої, молодої лебединої душі проспівав у літературі свою першу пісню любові і на схилі літ, молодий духом, відлетів у небеса з лебединою піснею на устах. Слухаймо уважно його соборне слово, віщий голос тронки в українському степу. Слухаймо душею, і може відкриється нам велика таїна, яку він залишив нам, сущим і прийдешнім, у дивному-предивному чай-слові. Він стукав у груди України і будив її словом, що йшло від сонця, падало дощами на рідну землю, і дасть бог, проросте буйним колосом і засвітить нам коло серця Україну. Він навіть смертю своєю, на останньому шляху у вічність, зібрав усіх і прошептав, як молитву: «Бережіть Україну».
Учениця 2 класу: Вінюкова Настя прочитала вірші Олеся Гончара «Думи про Батьківщину», «Солдатська гордість» і стала переможницею в конкурсі на кращого читача, була нагороджена книжками Олеся Гончара «Бригантина».
Постійний читач бібліотеки Матвійчук Руслан зачитав улюблені уривки творів Гончара.
Користувачі бібліотеки: Матвійчук Руслан, Вінюкова Олена, Сєрова Олеся взяли активну участь у вікторині: «Ми знаємо Олеся Гончара».
Щербак Віктор і Бондаренко Алла ознайомили читачів з розділом літературного альбому «Херсонщина в долі Олеся Гончара»
Найкращі читачі творчості Олеся Гончара.
Матвійчук Руслан і Вінюкова Олена.








Немає коментарів:

Дописати коментар