середу, 28 березня 2018 р.

«Слово напоєне світлом»

         Під такою назвою  27 березня бібліотекарі Сиваських бібліотек провели бібліомікс, присвячений 100-річчю від дня народження Олеся Гончара . Заходи, які відбувалися в бібліотеках протягом дня відзначалися багатоманітністю та винахідливістю.  
         Розпочався день бібліотечним квестом. Учні 8-9 класів отримали завдання: знайти відповіді на питання, пов’язані з життям та творчістю Гончара. Підказки були заховані у різних куточках сиваської селищної бібліотеці та в сиваській селищній бібліотеці для дітей та юнацтва. Завдяки цій інтерактивній грі учасники   дізнались багато цікавого про видатного письменника.
         Наступним етапом бібліоміксу була літературна подорож «Гончар і Херсонщина». Вона допомогла відчути читачам , як майстерно письменник відтворює постаті трудівників Херсонщини, їхню нескінчену , напружену працю, як із захопленням та любов'ю живописує природу  Таврії.
    Для того щоб привернути увагу до творчої спадщини письменника читачі бібліотек  вийшли на вулиці селища з флеш- мобом «Сивашці читають Гончара». Тримаючи у руках твори Гончара та зачитуючи улюблені уривки з  його творів вони сприяли просуванню та популяризації літературної творчості у місцевій громаді.  Усіх бажаючих запросили до бібліотеки ознайомитись з книжковою виставкою «Олесь Гончар на відстані серця». Бібліотекарі рекомендували  усім відвідувачам читати Олеся Гончара, бо він жив і творив для нас, для України та для її майбутнього.




Немає коментарів:

Дописати коментар