четвер, 22 березня 2018 р.

                              Гончар крокує Херсонщиною

            В рамках естафети “Гончар крокує Херсонщиною”, та з нагоди відзначення ювілею великого українського письменника, 22 березня в Новопокровській  сільській бібліотеці було  проведено літературно-музичну композицію «Собор душі Олеся Гончара». Гостями та учасниками заходу були вчитель української мови та літератури Вакарчук Ольга Миколаївна, вчитель музики Цикалюк Вадим Вікторович та учні 11 класу Новопокровської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
         Ведучі Ніколенко Дмитро та Перфільєва Валерія розповіли про цікаві факти з біографії письменника, Жигалов Микола читав вірші із поезії херсонців Миколи Братана «Херсон зачекався Олеся»  та Леоніда Куліша «Зізнання Гончару», а також розповів свої враження від прочитаного  твору «Собор». Учні 11 класу інсценували уривок з твору «Прапороносці» виконали пісню « За світ встали козаченьки».
        Бібліотекар Дронова О.А. підготувала і провела Годину цікавих повідомлень «Херсонщина в долі Олеся Гончара».
         Всі бажаючі ознайомились з тематичною книжковою виставкою творів письменника «Народився, щоб осяяти Україну», а тому саме, ще раз зримо відчули велич і багатогранність його таланту. Він є нашою гордістю, славою, честю.  Вшановуючи пам'ять письменника ми ще раз підкреслюємо, що творчість Олеся Гончара стала частиною духовності українців і пам'ять про нього живе і назавжди буде жити в наших серцях.



Немає коментарів:

Дописати коментар