пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Літературне Дежавю «Гончар поза часом»

23 березня 2018 року в рамках літературної естафети «Гончар крокує Херсонщиною» в Новотроїцькій центральній районній бібліотеці пройшло літературне Дежавю «Гончар поза часом», яке було присвячене Творам Олеся Гончара пов’язаних з Херсонщиною. На захід були запрошені учні 9-В класу Новотроїцької ЗОШ №1 та їх  класний керівник Олена Каліберда. 
           Бібліотекр Людмила Бондар розповіла про життя та творчість Олеся Гончара тісно пов'язані з Таврійським краєм, про те, що саме на матеріалах  степового краю письменником створені оповідання, новели, статті, а також романи й повісті: "Таврія", "Перекоп", "Тронка", "Берег любові", "Бригантина", "Чари – комиші", "На косі". Широка географія нашого краю постає з творів митця: Каховка, Нова Каховка, Чаплинка, Асканія-Нова, Хорли, Берислав, Гола Пристань, Цюрупинськ, Херсон...
        Учні переглянули мультимедійну презентацію по темі заходу «Херсонщина в житті О. Гончара», потім залюбки читали уривки із творів Гончара.
        Всі твори, про які розповідав бібліотекар були представлені на книжковій виставці «Будівничий соборів наших душ». Приємно, що після заходу діти виявили бажання прочитати книги, які їх зацікавили.



Немає коментарів:

Дописати коментар