пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Читаючи Олеся Гончара…

          В квітні 2018 року в Україні широко відзначається 100-літній ювілей видатного письменника і громадського діяча , класика сучасної української літератури Олеся Терентійовича Гончара. З нагоди цієї дати та в рамках літературної обласної  естафети «Гончар крокує Херсонщиною», Олександрівська сільська бібліотека 23 березня  провела літературну годину «Життєвий шлях Олеся Гончара». На заході були присутні працівники Олександрівської сільської ради.  Бібліотекар Ніна Крюковська розповіла про історію написання творів Гончара пов’язаних з Херсонщиною. Його твори відзначаються багатотемністю, глибиною розкриття народного життя.
         Темою дилогії “Таврія” (1952) та “Перекоп” (1957) є гірка доля селянської бідноти, змушеної йти на заробітки в херсонські степи, й події революції та громадянської війни на Таврії.
          Сільський голова Наталя Колісніченко поділилася враженням від прочитаного роману Олеся Гончара «Собор». Вона зазначила, що у творі висвітлена – проблема духовності сучасної людини, а точніше – проблема духовності сучасного українця. Тому вона так тісно пов'язана з проблемами батьків і дітей, наступності поколінь, збереження історичної   пам'яті та національної гідності.
            Олесь Гончар належить до тих людей, які прагнули бачити не тільки людські почуття, а і все життя гармонійним.


Немає коментарів:

Дописати коментар