вівторок, 5 лютого 2019 р.

КРАСА І СИЛА УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ


Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
В рамках обласного бібліомарафону «МОВА ЄДНАННЯ» у Сиваській селищній бібліотеці №1, для учнів Сиваської школи-інтернат, організовано та проведено:
- тематична полиця «Краса і сила української мови»;
- вернісаж довідкових видань з української мови.
А також проведено тренінг «Розмовляй українською правильно».
Великий успіх серед читачів мав тренінг «Розмовляй українською правильно». Під час якого учні розповідали, що слов'янські мови: польська, чеська, болгарська та інші мають спільні корені, дуже схожі одна на одну. Діти згадали найдавніші пам’ятки літератури Київської Русі – «Повість временних літ», «Галицько-Волинський літопис», поезію та прозу класиків і сучасних українських письменників, твори літераторів Херсонщини тощо.
Бібліотекар Наталя Шпонька зазначила , що в сьогоднішніх заходах йшлося про мову, як духовний скарб нації, про те, що це - не просто засіб людського спілкування, про те, що вона живе в наших серцях




Немає коментарів:

Дописати коментар