вівторок, 19 лютого 2019 р.

Рідна, калинова, щира і чудова - все це наша мова.


Напередодні Міжнародного дня рідної мови у Сивашівській загальноосвітній школі між учнями 9-11кл. було проведено мовознавчий турнір «Рідна, калинова, щира і чудова - все це наша мова!». Захід підготували і провели вчитель української мови та літератури Анна Олоєр та бібліотекар сільської бібліотеки Катерина Зеленська.
Свято розпочалося з пісні «Гімн українській мові». Ведучі привітали присутніх. Представили команди та журі.
Змагалися дві команди «Дивосвіт» та «Словограй», які по черзі відповідали на запитання.
Спочатку була розминка. Потім конкурси, у ході яких команди складали слова, редагували речення, продовжували прислів’я, змінювали значення слів, знаходили у словах приховані слова, пояснювали фразеологізми, складали анаграми та вірші. Завершився турнір поєдинком капітанів. Капітани змагалися у двох конкурсах: «Виправ помилку» та «Театрал». Завдання першого конкурсу: визначити, хто є автором поданих віршованих рядків. За умовами другого конкурсу, капітанам треба було прочитати гуморески Павла Глазового. Цей конкурс зірвав шквал емоцій та оплесків! Капітани команд вміло продемонстрували виконавську майстерність та сценічну культуру.
Журі оголосило результати конкурсів турніру. Перемогла дружба. Учасники команд отримали призи.
Протягом усього заходу, поки команди виконували завдання, а журі підсумовувало бали, з глядачами проводилась вікторина про мову та літературу, опитування «Неправильно-правильно», гра в «Поліфонію». Завершили свято віршем про українську мову. Ведучі наголосили, що наша мова таємнича, невичерпна. Побажали всім успіхів у вивченні української мови та літератури, натхнення і наснаги в навчанні.




Немає коментарів:

Дописати коментар