вівторок, 5 лютого 2019 р.

УКРАЇНСЬКА МОВА - МОВА ЄДНАННЯ


«Єдиний скарб у тебе - рідна мова
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя, міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.»

П. Куліш

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Досвід людства у продовж тисячоліть доводить, що мова об’єднує народи в нації і зміцнює державу.
В рамках бібліомарафону «Мова єднання» в Сергіївська сільська бібліотека організувала та провела мовний колаж «Українська мова – мова єднання». Під час заходу бібліотекар Ольга Тімошенко, розповіла про історію походження української мови, яка бере свій початок із сивої глибини віків від творців слов`янської писемності Кирила і Мефодія, та їхнього послідовника Нестора – літописця. Також не могли не згадати і Великого Кобзаря – Т.Г. Шевченка, який став основоположником української літературної мови і своїм величезним талантом розкрив не вичерпні багатства народної мови.
Про чарівність і багатства української мови присутні читали вірші, вислови відомих людей про українську мову, прозвучали пісні : «Лише у нас на Україні», «Я люблю Україну!». Учасники заходу мали можливість ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Мова - жива скарбниця народу». На виставці представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу.
Наприкінці заходу пригадали геніальні слова Л. Костенко «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирають мову…». Бібліотекар побажала присутнім примножувати скарби рідної мови, яка єднає націю та плекати ту мову яка дісталась нам у спадок від наших пращурів.




Немає коментарів:

Дописати коментар