середу, 6 лютого 2019 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ


В Сиваській селищній бібліотеці №2, в рамках обласного бібліомарафону «МОВА ЄДНАННЯ» була проведена інформаційна годинка «О, возвелич усіх нас знову, як світоч, будь нам, рідна мово!»
Мета проведення заходу розвивати пізнавальний інтерес і прищеплення мовної культури спілкування. Спонукати відвідувачів до вивчення рідної мови, пробудити в них бажання пізнати щось нове.
Бібліотекар Сніжана Савенко розповіла дітям, що21-го лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Тож треба шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу. Потрібно берегти її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!
На заході діти читали вірші про рідну мову, бібліотекар провела вікторину на знання мови, а також презентацію літератури на допомогу вивченню української мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар