четвер, 21 лютого 2019 р.

ГЕНОЦИД ГОЛОДОМ

                                      ГЕНОЦИД  ГОЛОДОМ
       Новотроїцька центральна районна бібліотека для учнів 10-11 класів Новотроїцької гімназії 21 лютого, організувала перегляд пересувної виставки «Україна 1932 -1933. Геноцид голодом» присвяченої 85 роковинам Голодомору.
       Виставка наочно демонструє не лише українцям, а й світовому співтовариству, причини та механізми більшовицького злочину проти людства, а також пояснює, чому цей акт є геноцидом. Інформація розміщена на 16 банерах докладно і стисло розповідає й ілюструє про становлення України як єдиної держави, про яскравих особистостей, які не підкорилися більшовицькому терору і назавжди лишилися в пам’яті врятованих ними українців.
       Про матеріали виставки учням розповіли бібліотекар Заміра Аблякімова та вчитель Новотроїцької гімназії Арещенко Олена, які зазначили, що пам’ять про Голодомор єднає українців у нашій державі та в інших країнах, де вони живуть. Вона стала важливим елементом національної ідентичності. Ця пам’ять важлива також як застереження, що може статися із народом, який не зумів захистити своєї свободи.



Немає коментарів:

Дописати коментар