пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

УКРАЇНСЬКА МОВА – СИМВОЛ ЄДНАННЯ НАЦІЙ

Саме під таким гаслом проходив обласний марафон «МОВА ЄДНАННЯ», ініціаторами проведення якого є Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова. Згідно графіка проведення бібліомарафону, Новотроїцька ЦРБ приймає естафету 8 лютого. Цей день в бібліотеці розпочався з вуличного опитування «Новотроїцьке говорить українською», бібліотекарі проводили опитування серед жителів селища, стосовно знань української мови і роздавали флаєри «Говорити українською – це круто». У вуличному опитуванні взяли участь 27 респонденти, які показали гарні знання української мови всі вони були запрошені до бібліотеки для участі у тестуванні.
    В цей же день в  приміщені читальної зали бібліотеки проходило Он-лайн  тестування «Як добре ти знаєш українську мову». Перед початком тестування директор бібліотеки Надія Васильєва розповіла про значення рідної мови в житті кожного свідомого громадянина та про проведення бібліомарафону і його мету. Методист Ірина Петраковська розповіла про деякі цікаві факти з української мови.
       В тестуванні взяли участь  заступник голови районної державної адміністрації Анжеліка Балан, керуючий справами районної ради Вадим Федоров, Керівники та працівники установ селища, депутати районної та селищної ради. Взагалі в тестуванні взяло участь 63 чоловіки, всі вони показали високі результати знання рідної мови.
      Дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову,що дісталась нам у спадок від наших пращурів!

Немає коментарів:

Дописати коментар