четвер, 26 квітня 2018 р.

"Чорнобиль… Трагедія..."
         Новотроїцька центральна районна бібліотека,  26 квітня до 32 річниці трагедії Чорнобильської катастрофи, для учнів 9-10 класів Новотроїцької гімназії, провела екологічну годину. В заході прийняли участь заступник голови районної ради  Микола Піщанський та заступник голови районної державної адміністрації Анжеліка Балан, Вячеслав Вірик ліквідатор Чорнобильської катастрофи. Ведучими на заході були учні гімназії Марія Тригубко, Анастасія Момот та Давид Аблякімов.
        Для України час ніби розділився на дві частини:  до 26 квітня 1986 року і після нього. В історію він увійшов назавжди як код національної трагедії. Чорнобиль -  код національної трагедії  і, разом з тим, безмежної мужності і людської гідності. Вже тридцять два роки живуть люди з присмаком полинової гіркоти, вже тридцять років здригаються, вдивляючись і прислухаючись до новин, пов’язаних з «мирним атомом». Випробування,  довжиною в тридцять років,  долає вже друге покоління.
       Присутні мали змогу ознайомитись з виставкою  "Чорнобиль біль нашого народа", почути  болючі спогади В’ячеслава Вірика, висловити слова вдячності та покласти  квіти до Меморіального знака ліквідаторам, віддати шану загиблим у хвилині мовчання.





Немає коментарів:

Дописати коментар