понеділок, 16 квітня 2018 р.

Пам’ятати усім варто - небезпечні з вогнем жарти!

13 квітня Новотроїцька районна бібліотека для дітей провела годину застереження «Пам’ятати усім варто - небезпечні з вогнем  жарти!» для учнів 3-В класу Новотроїцької ЗОШ №1. Мета заходу  ознайомити учнів із основними способами захисту життя під час пожежі, попередити учнів про можливі наслідки необережного поводження з вогнем, з’ясувати найпоширеніші джерела виникнення пожеж; розвивати навички миттєвої реакції на небажаний вогонь, увагу, спостережливість; формувати ціннісне ставлення до власного здоров’я та здоров’я оточуючих.
        На захід були запрошені співробітники районного сектору управління ДСНС, Віталій Коваль та Валентин Шаруділов, які провели для учасників заходу практичне тренування, під час якого навчали дітей як треба поводити себе під час пожежі.
         Ведучі заходу Ніка Воронова, Карина Шостак та Катерина Савосько, розповіли дітям, що вогонь здавна є другом людини. Він допомагає їй обігріватися і одягатися. З його допомогою людина варить метал, готує собі їжу. Вогонь рухає техніку, допомагає людині проникнути в таємниці космосу.
Але вогонь може стати і жорстоким ворогом, якщо з ним необережно поводитись, він виходить з-під контролю людини, може знищити міста і села, будинки, ліси, урожаї, все, що зустрінеться на його шляху. Часто у вогні пожеж гинуть люди. І щоб цього не сталося треба дуже обережно поводитися з вогнем. З цією метою з учнями були проведені: фізкультхвилинка «Протипожежна», загадки, Вікторина, інсценівка «Про дівчинку Софійку та Чарівничку-Запальничку», переглянули відео «Пожежа за 2 хвилини».   Година-застереження пройшла пізнавально і захоплююче.     




Немає коментарів:

Дописати коментар