пʼятницю, 15 березня 2019 р.

НАВІКИ ПАМ'ЯТЬ ЗБЕРЕЖЕМО


«Нам не забути, днів війни…
У нашій пам`яті вони,
І ті герої незабутні
Що з нами йдуть в віки майбутні»
75 років минуло з часу визволення Херсонщини від німецько-фашистських загарбників. Ця дата залишається найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина.
В рамках відзначення 75-річниці визволення Херсонщини в Сергіївській сільській бібліотеці пройшла година шани «Навіки пам`ять збережем». Бібліотекар Ольга Тімошенко розповіла про події, що відбувалися на території Херсонщини в роки війни,про мужність і героїзм земляків, що 776 днів топтав Новотроїцьку землю фашистський чобіт, всього в роки війни в степах району загинуло 1159 солдатів і офіцерів Радянської армії. П`ятеро наших земляків отримали високе звання «Героя Радянського Союзу».Згадали присутні і про бій на Переправі. Немає в районі жодного села де б не було братської могили чи обеліска загиблим воїнам в Другій світовій війні.Хвилиною мочання присутні вшанували пам`ять тих, хто загинув в полум`ї війни визволяючи нашу рідну Херсонщину. При підготовці до заходу бібліотекар ознайомила читачів з історико - патріотичною викладкою : «Війні немає забуття». Весь захід супроводжувався піснями воєнних літ : « А пам`ять жива», «Маки червоні», «Спасибі Вам фронтовики», «День Перемоги», у виконані Єфіменко Наталі, Майбороди Миколая, Яковлевої Валентини.
Мільйони людей забрала війна, але в пам`яті народній не погасне подвиг тих, хто боровся і поліг за визволення рідної землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар