пʼятницю, 15 березня 2019 р.

ШЕВЧЕНКО АКТУАЛЬНИЙ ЯК НІКОЛИ
Щовесни коли тануть сніги
І на рясті, засяє веселка
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам`ять Шевченка
Так розпочалося літературне свято «Шевченкове слово в віках не старіє» для учнів 8-9 класів Сергіївської ЗОШ присвячене до дня народження Т.Г. Шевченка. Із вступним словом до присутніх про те, що Шевченкове слово, його слава ніколи не згаснуть у наших серцях, про те що і сьогодні будувати нове життя нам допомагають поради Великого Кобзаря, звернулася вчитель української мови та літератури Купріянова С.І..
З великою увагою школярі слухали ведучих: бібліотекаря Тімошенко Ольгу та шкільного бібліотекаря Христенко Ольгу, які розповіли про життя та творчість Т.Г.Шевченка. Діти читали вірші «Садок вишневий коло хати», «Думи мої думи», «Зоре моя вечірняя», « Тече вода с під явора» та інші. Також прозвучала пісня з аудіо запису «Реве та стогне Дніпр широкий», та «Заповіт» у виконанні Б.Ступки.
Учні взяли участь у вікторині «З якого твору?» та доповнювали рядки потрібними за змістом словами в віршах Т.Г.Шевченка. Доповнили захід :книжково - ілюстративна виставка «Тарас Шевченко – вічний і сучасний», а також милувала зір присутніх виставка малюнків « Струни кобзаревого серця». Вчитель Кужель Г.В. у своєму виступі наголосила, що молоде покоління завжди повинно шанувати творчість Великого Кобзаря, та подякувала бібліотеці за співпрацю.
Життєвий творчий шлях Шевченка Т.Г., творча спадщина митця, не залишили байдужими учасників заходу.




Немає коментарів:

Дописати коментар