понеділок, 11 березня 2019 р.

СВЯТО ПРОВОДІВ ЗИМИ


Масляна, масляна
Масличком помащена
Приходь раненько
Зустрінемо тебе добренько
Вареничком, сиром, масельцем
Та рум'яненьким млинцем.
Святкова атмосфера заповнила 7 березня читальну залу, Новотроїцької центральної районної бібліотеки. Саме сюди сьогодні завітало свято Масляної. Ми, українці, народ волелюбний, працьовитий, співучий - вміємо працювати і шанувати народні традиції. Щоб виховувати у читачів любов до свого народу,своєї держави,потрібно вивчати історію свого народу, його звичаї,традиції. Саме з цією метою було проведено чергове засідання клубу «Господарочка».
Гостями свята були заступник голови районної ради Микола Піщанський, члени читацького активу, керівники та працівники установ селища
Керівник клубу бібліотекар Олена Свєженцева підготувала цього разу цікавий захід - народознавче свято проводів зими "Масляну святкуємо радість людям даруємо". В залі, на читачів чекало чимало сюрпризів: відповідно оформлений зал, святковий стіл з пухкими варениками, з золотистими млинцями та з гордим пузатим самоваром, а поруч запишалась основна героїня свята - Марена.
Закінчилась бібліотечна "Масляна" смакуванням млинців та вареників. Всі присутні отримали справжню насолоду від такого цікавого, пізнавального і веселого заходу.




Немає коментарів:

Дописати коментар