пʼятницю, 15 березня 2019 р.

ПАМ'ЯТАЙМО ЦІНУ ПЕРЕМОГИ
13 березня – особливо важливий день. Це дата визволення нашого рідного краю, Херсонщини, від фашистських загарбників Учні місцевої школи, які стали учасниками заходу, мали можливість доторкнутися до минулого.
Годину пам'яті, приурочену до Дня визволення Херсонщини від фашистських загарбників, підготували сільський бібліотекар Дронова О. А. та шкільний бібліотекар Калініченко О.М. і провели в шкільному музеї Бойової слави.
Під час зустрічі екскурсоводи, учні 7 класу, Снадна Л. та Лапік В. поринули у минуле, у ті суворі, жорстокі часи, сповнені надій та патріотизму, які принесли нашому рідному краю одночасно безцінні втрати та велику перемогу, згадали родинні історії, адже майже у кожній сім’ї збереглися спогади з часів Другої світової та потримали в руках безцінні речі, які несуть в собі частинку історії.
Затамувавши подих, слухали хлопці та дівчата про фронтові «трикутники» - листи воєнних років... Завдяки таким людям, як Калініченко Олександра Михайлівна, яка багато років очолює роботу в музеї, продовжуючи діло свого батька Канєва М.С., ветерана Другої світової війни, колишнього директора місцевої школи, ми маємо можливість власними очима побачити речі тих часів і навіть потримати їх у руках, розуміючи, що колись вони належали свідкам та учасникам війни. Олександра Михайлівна дуже зворушливо розповіла про героїчну переправу через о.Сиваш, про подвиги жінок, земляків, які зробили навіть здавалося б неможливе, захищаючи наш рідний край.
Сільський бібліотекар Дронова О.А. розповіла про два етапи визволення Херсонщини, про жахливі злодіяння нацистів за 31 місяць свого панування в Херсоні, про помилку диктора Юрія Левітана, завдяки якій Сталін видав указ створити Херсонську область, про те, що в боях за визволення Херсонщини загинуло, померло від ран і пропало безвісти 47 тисяч бійців. За героїзм та мужність, проявлені при звільненні нашого краю, 67 воїнів отримали звання Героя Радянського Союзу. П’ятеро бійців повторили подвиг О.Матросова, закривши своїми тілами амбразури дзотів.
Ми не маємо права це забувати!
Низький уклін всім тим, хто загинув, захищаючи свою Землю та своїх рідних! Доземний уклін та вічна шана нашим ветеранам, в пам'яті яких й досі зберігаються сторінки тих страшних подій!
На закінчення заходу учасники вшанували пам'ять полеглих за визволення нашого краю, хвилиною мовчання.
Пам'ятаймо ціну перемоги… Пам'ятаймо героїв… Бережімо мир!




Немає коментарів:

Дописати коментар