пʼятницю, 29 березня 2019 р.

ВШАНОВУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВОЇНІВ ВИЗВОЛИТЕЛІВ


         
     29 березня в Новотроїцькій центральній районній  бібліотеці відбувся історико-краєзнавчий квест «Херсонщина в роки другої світової війни», присвячений 75 річниці визволення Херсонської області від фашистських загарбників.
     У квесті взяли участь учні 10-11 класів Новотроїцької ЗОШ№1 та Новотроїцької гімназії, голова районної державної адміністрації Наталя Солтановська, голова районної ради Юрій Коцегубов та заступник голови РДА Анжеліка Балан.
     На початку квесту бібліотекар Олена Свєженцева ознайомила учасників квесту з архівною довідкою «1944 рік – рік визволення Херсонщини від фашистських загарбників». Бібліотекар Людмила Бондар провела з учнями брейн-ринг, завданням якого було скласти з літер, які вони отримували в конверті, відповідь на запитання. 
      Наступний етап квесту було розповісти про історію пам’ятників воїнам визволителям, які розташовані в центрі селища. Всі учасники показали добрі знання з історії  рідного краю. Вшановуючи пам'ять воїнів визволителів учасники заходу поклали квіти до пам'ятників загиблих в роки Другої світової війни.
      І завершився історико-краєзнавчий квест походом до краєзнавчого музею Новотроїцької гімназії, де вчитель Раїса Осипенко, провела цікаву та змістовну екскурсію. Діти з захопленням слухали цікаві факти з історії нашого краю та уважно розглядали експонати музею.







Немає коментарів:

Дописати коментар