понеділок, 29 жовтня 2018 р.

Вшановували пам'ять воїнам-визволителям

                                                                               Я єсть народ,
                                                                               якого правди сила
                                                                               ніким звойована
                                                                               ще не була.
                                                                               Яка біда мене,
                                                                               яка чума косила! –
                                                                               А сила знову розцвіла.
                                                                                            Павло Тичина

З нагоди відзначення 75-ї річниці з дня визволення рідного селища Новотроїцьке і 74 річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників,та аби зберегти в пам’яті молодого покоління історичні події, в Новотроїцької центральної районної бібліотеки, було проведено годину історичної пам'яті,  «Все пам’ятає батьківська земля – і грім гармат, і визволення день».
         В заході прийняли участь, керуючий справами районної ради Вадим Федоров, керівник апарату районної державної адміністрації  Тетяна Піщанська, начальник відділу культури і туризму Новотроїцької РДА Ольга Цвільовська та учні 10-х класів Новотроїцької гімназії.
          Ведучі заходу Олександр Шпак та Діана Радіонова, учні Новотроїцької ЗОШ №1, ознайомили учасників заходу з подіями далекого 1943 року. Присутні на заході з великою увагою слухали розповідь, про героїв-визволителів нашого селища в роки Великої Вітчизняної війни, та про героїв нашого часу, які віддали своє життя захищаючи суверенітет і незалежність на сході нашої країни. Вшанували пам’ять полеглих воїнів, які віддали своє життя за визволення нашої України, хвилиною мовчання. 
          Учасники заходу мали можливість переглянути документальний фільм  «Вічно і поіменно в наших серцях». Бібліотекар Заміра Аблякімова представила  учням виставку архівних документів «75 років визволення Новотроїцька від німецько-фашистських загарбників».
          Всі виступаючі на заході зазначили, що  допоки ми відчуваємо радість перемог і біль втрат, поки з великою гордістю ставимося до подвигів наших співвітчизників і з глибоким жалем співчуваємо тим, хто загинув у боротьбі за свободу рідної землі, доти ми маємо право називатися людьми.  Тому  наш священний обов’язок – берегти пам’ять про тих, хто визволяв наше селище та нашу Україну.
          На закінчення заходу всі учасники прийняли участь у покладанні квітів до пам’ятників воїнам-визволителям.
          Низький уклін, вічна пам’ять і слава воїнам – визволителям.





Немає коментарів:

Дописати коментар