вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Низький уклін і тричі «СЛАВА» українським захисникам

До Дня захисника України та в рамках тижня національного патріотизму, який проходить в бібліотеках району,  Сивашівська ссільська бібліотека разом з Сивашівською ЗОШ і будинком культури, для учнів 9 -11 класів провели патріотичну годину «На захисті Вітчизни».
         На захід запросили військових з відділу прикордонної служби с. Благовіщенка.
         Бібліотекар Катерина Зеленська нагадала присутнім історію виникнення свят, які святкує український народ 14 жовтня. Це день Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України.
        Старший сержант Василь Тесак, сержант Віктор Решетняк, старшина Олександр Дротченко , молодший сержант Олександр Клименко ознайомили учнів з побутом прикордонників, особливостями військової служби, розповіли про професію прикордонника, а також відповідали на запитання учнів. Учениця 1 класу Олеся Агапова подарувала гостям свята пісню про Україну.
        Спілкування з прикордонниками було цікавим. Панувала дружня та тепла атмосфера. Наприкінці заходу усі вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих на сході країни. Згадали імена і наших земляків, які теж полягли за Україну, за її незалежність.
         Ми віримо, що небо нашої неньки України буде мирним, адже його оберігають славні воїни нашої держави, справжні патріоти!
         Присутні щиро подякували військовослужбовцям за мужність і патріотизм, за самовіддачу і любов до України. Учні школи заспівали пісню «Мир над Україною» і подарували квіти прикордонникам, а також вітальні листівки, виготовлені учнями початкових класів. Усі отримали задоволення від цієї зустрічі і на згадку сфотографувались з військовослужбовцями.
        З нагоди свята Дня українського козацтва в  бібліотеці  було оформлено книжкову виставку  «Вони загинули за Україну», на якій були розміщені матеріали про наших земляків, що полягли за незалежність України.





Немає коментарів:

Дописати коментар