пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

«Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні».

З нагоди 75- річчя визволення частини лівобережних районів Херсонщини від нацистських загарбників в  Новомиколаївській сільській бібліотеці оформлена історично - художня виставка «Війна без права забуття».
     Бібліотекар Надія Ярцева до цієї дати, провела історичне Дежавю «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні»,  де ознайомила учнів 9 класу,( класний керівник Леонід Ющук),  з історичними  матеріалами події тих років. Надія Дмитрівна розповіла про те що, наступ почався 26 вересня 1943 року. З першого дня бої носили наполегливий і затяжний характер. І тільки в результаті перегрупування військ 9 жовтня наступ відновився з більшою силою. Після десятиденних запеклих боїв Мелітополь був звільнений. Незабаром війська 4-го Українського фронту вступили на територію Херсонщини. Довгоочікуваний час звільнення  прийшов. Наприкінці жовтня 1943 року були звільнені районні центри: 28 жовтня – Нижні Сірогози , 30 жовтня – Генічеськ, 31 жовтня – Новотроїцьке.
         Директор місцевого будинку культури Інна Тетерятник  запропонувала запрошеним переглянути     документальний фільм «Битва за Дніпро», інформуючи присутніх , що наше рідне село було визволено 28 жовтня 1943 року. Всі присутні сфотографувалися про захід на пам'ять.



Немає коментарів:

Дописати коментар