середу, 30 січня 2019 р.

СВЯТО СОБОРНОСТІ В БІБЛІОТЕЦІ

22 січня святкується День Соборності України, встановлений на честь проголошення Першої Незалежності УНР (22 січня 1918 року) та Акту злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року. Це свято – нагадування про те, яких зусиль та жертовності коштувало об’єднання українських земель, що невпинно намагалися розділити та привласнити як зі Сходу, так і з Заходу. Сьогодні ж ми бачимо, наскільки важливим було це нагадування.
В Новопокровській сільській бібліотеці було проведено урок державності «Нехай не розмежованою залишиться Україна!», метою якого було виховання національної свідомості учнів i людської гiдностi, відродження паростків духовності, формування рис громадянина української держави;; пробудження інтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини.
Бібліотекар Олена Дронова привітала всіх присутніх піснею «Рідний край». Шкільний бібліотекар Тетяна Калініченко розповіла про нашу рідну землю, про складні проблеми, в яких опинилась наша держава. Наймолодші школярі виразно читали напам’ять вірші про Україну. Всім сподобалась сценка про Матір-Україну та трьох синів: Герб, Прапор, Гімн, яку виконали Крістіна Леонтьєва, Валентина Лапік, Іван Істомін, Євген Рижих та Олександра Ткаченко. Сестри Ганна та Олена Шуменкі виконали пісню «Я маленька українка». Ведучі Катерина Перфільєва та Ліза Самсонова, учениці 7 класу, розповіли про історичний факт злуки українського народу, його значення. Вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної сотні, борців за свободу людей під час революції гідності, героїв, що полягли у боротьбі, захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої України. Завершуючи свято, ведуча запропонувала всім присутнім об’єднатися ланцюжком миру, який приведе до Єдиної, Вільної, Незалежної України та всі дружно заспівали пісню «Нехай завжди буде мир!»




Немає коментарів:

Дописати коментар