вівторок, 22 січня 2019 р.

СОБОРНІСТЬ ВІД ІДЕЇ ДО СЬОГОДЕННЯ

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 99 років тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.
Участь у заході взяли учні 9-11 класів Новотроїцької гімназії, заступник голови районної ради Микола Піщанський та заступник голови районної державної адміністрації Анжеліка Балан, завідуюча архівним відділом Новотроїцької районної державної адміністрації Людмила Теребей.
Ведучі заходу Марія Тригубко та Дмитро Тимошенко учня Новотроїцької гімназії, не тільки розповіли історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомили присутніх з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Після закінчення заходу учасники долучилися до свята до Дня Соборності, яке проходило на прощі перед центром культури та дозвілля. Бажаючі мали можливість долучитися до « плетіння» національного Герба України.




Немає коментарів:

Дописати коментар