вівторок, 29 січня 2019 р.

КРУТИ – БІЙ ЗА МАЙБУТНЄ

        29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії. 
        В Новотроїцькій центральній районній бібліотеці, для учнів 10- А класу Новотроїцької ЗОШ №1, був організований та  проведений вечір пам’яті «Крути бій за майбутнє». Ведучі заходу Карина Полубан та Агнеса Руденко, ознайомили своїх однокласників  з однією із трагічних сторінок історії України. Мета заходу, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя.  
         В заході прийняли участь заступник голови районної державної адміністрації Анжеліка Балан, керуючий справами районної ради Вадим Федоров та Сергій Тарасіч, начальник відділення офіцерів запасу і кадрів районного військового комісаріату. Виступаючи перед учнями  Сергій Тарасіч  сказав, що і сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби, і не випадково, що боротьба ця проходить саме на Сході України. У цій борні нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!». Всі учасники заходу вшанували пам'ять Героїв Крут хвилиною мовчання.
        Наприкінці заходу присутні переглянули відеофільм «Лист без конверта», присвячений Героям Крут та переглянули книжкову виставку «Їх слава буде пламеніти».



Немає коментарів:

Дописати коментар