середу, 16 січня 2019 р.

ВІДРОДЖУВАЛИ УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦЇЇ

       В рамках Всеукраїнської акції «Україна колядує» Новотроїцька районна бібліотека для дітей разом з танцювальним гуртком БДЮТ, під керівництвом Алли Ільйонок,  провела народознавчу годину «Свято Водохреща».
       19 січня православні українці святкують  Водохреща , або  Йордан  – третє і завершальне свято різдвяного циклу, день, коли освячують воду. В чому ж суть свята? В цей день Іоанн Хреститель хрестив Ісуса в річці Йордан.
        Бібліотекар Рита Каранда, в ігровій формі, ознайомила дітей з історією виникнення новорічно-різдвяних свят. Діти, залюбки розгадували ребуси, грали в ігри та переглянули пізнавальний мультик про Водохреща.
       Учасники танцювального гуртка показали театралізоване дійство «Вечір напередодні Водохреща».
       На закінчення заходу Рита Іванівна  привітала дітей з усіма святами та подякувала за участь у заході, зазначила, що сьогодні учасники почули багато цікавої інформації, пов'язаної з зимовими святами. Водохрещем завершуються новорічно-різдвяні святки тож нехай Хрещення Господнє в хату,
радості вам принесе багато, розбудить приспані Надії, Добром і Щастям Вас засіє, водицею окропить та любов’ю, і подарує вам міцне здоров’я!
Вітаємо з Хрещенням Христовим!




Немає коментарів:

Дописати коментар