понеділок, 28 жовтня 2019 р.

ВИ ПЕРЕМОГЛИ – МИ ПАМЯТАЄМО

         
                                                                Нам не забути днів війни…
                                                                У нашій пам`яті вони.
                                                                І ті герої незабутні,
                                                                що з нами йдуть в віки майбутні.


          В рамках відзначення 75-ї річниці визволення України від нацистських загарбників у Новотроїцькій  центральній бібліотеці було проведено годину історичної памяті «Рокам ніколи пам’яті не стерти». В заході прийняли участь Тетяна Піщанська керівник апарату Новотроїцької районної державної адміністрації, Ірина Біляєва секретар Новотроїцької селищної ради, працівники районного територіального центру соціального обслуговування населення та читацький актив бібліотеки.
        28 жовтня вся країна відзначає День визволення України від німецько- нацистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.
        Ведучі заходу бібліотекарі  Ольга Желязкова та Олена Свєженцева нагадали учасникам заходу, користувачам бібліотеки, про те, що мільйони людей забрала війна. Минають десятиліття, народжуються і виростають нові покоління, все менше залишається тих, хто пам’ятає злочини нацистів зі свого трагічного досвіду. Але в пам’яті народній не погасне подвиг тих, хто боровся і поліг за визволення рідної землі.
        До уваги учасників  заходу було представлено документальний фільм «Україна в період Другої світової війни» та викладку архівних та книжкових документів.
         По закінченню заходу учасники поклали квіти до пам’ятників воїнам-визволителям.
        Проведений захід дав змогу,  поринути  у ті часи та події, які ми не маємо права забувати, заради  процвітання України та її мирного майбутнього!






Немає коментарів:

Дописати коментар