вівторок, 15 жовтня 2019 р.

РОБИМО УКРАЇНУ СИЛЬНІШОЮ


       До Дня українського козацтва та Дня захисника України,  Новотроїцька районна бібліотека для дітей провела історичну подорож «Робимо Україну сильнішою» для учнів 4-А класу Новотроїцької ЗОШ №1.
      Традиції нашого народу – справжній скарб, який потрібно оберігати та дбайливо передавати із покоління в покоління.
     Серед прадавніх осінніх християнських свят є свято Покрови (14 жовтня). Пресвята Богородиця вважалася покровителькою як усієї України, так і козацтва зокрема. Починаючи з 2015 року, 14 жовтня це також і День захисника України.
      День захисника України та День Українського козацтва – це свято історії, культури, високих моральних цінностей, а також – дружби та об’єднання заради втілення у життя цікавих задумів та ідей.
      Тож діти разом з бібліотекарями Ритою Карандою та Галиною Райською подорожували історією виникнення цих свят, визначними подіями нашої держави.  Учні активно приймали участь у вікторині «Історія українського козацтва». Розповідали вірші, а учениця Олександра Самуйлик прочитала легенду «Кошовий Сірко».
       Нехай патріотизм, сила волі та незламна віра у щасливе майбутнє рідної землі стануть вірними друзями нашому підростаючому поколінню. Миру, добра і процвітання нашій країні.





Немає коментарів:

Дописати коментар