пʼятницю, 18 травня 2018 р.

«Вишиванка, мов долі моєї цвіт…»

                                                     До вишиванки доторкнусь вустами,
                                                     І  чорнобривців аромат вдихну…


   Вишиванка в Україні- світ краси й фантазії, поетичного осмислення навколишньої природи, світ натхненних образів, звичаїв і уявлень наших предків. У вишиванці яскраво й повно розкрилася душа народу, прагнення до прекрасного, гармонія кольорових поєднань.
   Сергіївська сільська бібліотека запросила на свято вишиванки сільських майстринь та учасників художньої самодіяльності. Бібліотекар розповіла присутнім про значення свята. Сучасне суспільство характеризується зростанням етнічної свідомості нашого народу, інтересом до вітчизняної історії та культури.
   Присутнім була представлена виставка сільської майстрині Єлькіної Тетяни. На заході прозвучали пісні :»Два кольори», «Мамина сорочка»,»Рушник» у виконані Майбороди Миколи, Храпай Любові та Гуртовенко Наталі.
   Продовжилося свято за вишиванням. Присутні згадали, як колись наші бабусі збиралися в одній  хаті та під спів пісень вишивали.
   Ми повинні пам’ятати, що народна вишивка - це мистецтво, яке постійно розвивається. Це величезне багатство створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстринь.








Немає коментарів:

Дописати коментар