вівторок, 22 травня 2018 р.

Протидія насильству серед підлітків

З метою попередження прояву насильства серед підлітків, Новотроїцька районна бібліотека провела засідання клубу за інтересами для юнацтва «Феміда» на тему «Прояви насильства серед підлітків, та їх наслідки». На засідання клубу була запрошена начальник Новотроїцького бюро безоплатної правової допомоги Світлана Овєчкіна, учні 8-Б класу Новотроїцької ЗОШ №1 та 10-Б клас Новотроїцької гімназії.
         Останнім часом спостерігається тенденція до проявів жорстокості та насильства серед підлітків, які вони знімають на фото та відеокамери, мобільні телефони. Особливу тривогу викликають не тільки прогресуюча відчуженість, підвищена тривожність, духовна спустошеність дітей, а й їхній цинізм, жорстокість, агресивність. Бібліотекар юнацької кафедри Людмила Бондар прочитала лекцію на тему «Попередження  насильства серед дітей та учнівської молоді». До уваги учнів була оформлена книжкова виставка «Права людини: історія та сучасність» та відеофільм «Ми проти насильства», який діти переглянули з великим інтересом. Після лекції та перегляду відеофільму в залі розпочалася справжня дискусія, під час якої на допомогу дітям приходила Світлана Овєчкіна, нагадуючи дітям про їхні права та обов’язки та про те, що треба робити та чого не слід робити, під час прояву насильства підлітками по відношенню до їхніх друзів та однолітків.
     Світлана Дмитрівна на закінчення заходу зазначила, що потрібно переконувати дітей, що вони мають право на захист, що просити допомоги не соромно, а необхідно






Немає коментарів:

Дописати коментар