пʼятницю, 17 травня 2019 р.

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ БІБЛІОТЕКАРІВ РАЙОНУ



         На базі Новотроїцької центральної районної бібліотеки, для бібліотечних працівників району, пройшов семінар-практикум «Публічна бібліотека і реалізація завдань соціальної політики». В семінарі взяли участь заступник голови районної ради Микола Піщанський та заступник голови районної державної адміністрації Анжеліка Балан. Під час спілкування з бібліотекарями Микола Миколайович та Анжеліка Миколаївна цікавилися проблемами бібліотек, та їх фінансуванням. Наостанок зазначили, що незважаючи на розвиток новітніх технологій, друкована книга завжди залишається найкращим джерелом інформації, а бібліотека - найкращим місцем для духовного збагачення.
        Беручи до уваги те, що одним із пріоритетів соціальної політики в бібліотеці є робота з нацменшинами,  бібліотекарі центральної районної бібліотеки (Олена Свєженцева та Заміра Аблякімова) підготували та провели для колег інформину «Злочин без терміну давності», приурочену 75 роковинам Депортації кримських татар.
       Зміни, що проходять в країні (соціальні, культурні, політичні, економічні) суттєво змінюють місце і роль бібліотек в суспільстві, ставлять перед останніми нові завдання, викликають необхідність інноваційної діяльності, пошуку сучасних форм і методів обслуговування різних груп користувачів, розкривають роль і можливості сучасної бібліотеки в запобіганні деструктивним соціальним та інформаційним процесам у суспільстві.           
        Працівники районної бібліотеки надали змістовні консультації, а також підготували методичні рекомендації за темою семінару. Також бібліотекарі мали можливість поспілкуватися за допомогою скайп - зв’язку з завідуючою науково - методичним відділом Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова - Іриною Тарадименко, яка надала онлайн консультацію щодо участі бібліотек в щорічній обласній національно-патріотичній акції «Ми – українці» 2019 року та створення веб - ресурсу «Літературна мапа Херсонщини».
        Кульмінацією семінару став обмін досвідом сільських бібліотекарів щодо обслуговування пріоритетних груп населення.
         На закінчення семінару бібліотекарі внесли пропозиції щодо формату проведення наступного семінару.






Немає коментарів:

Дописати коментар