четвер, 16 травня 2019 р.

ВИШИВАННА ДОЛЯ УКРАЇНИ

                           
         Щорічно в третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Свято не має ніякого політичного підґрунтя, його головна мета - популяризувати українську культуру і традиції. У цей день багато жителів країни з задоволенням одягають вишиванки на роботу або навчання, виходять гуляти по вулиці в національних вбраннях, беруть участь в конкурсах і масових заходах.
           Новотроїцька центральна районна бібліотека  також долучилась до проведення свята  Вишиванки. В цей день в бібліотеці пройшла  народознавча година «Вишивана доля України».
          В заході взяли участь, керуючий справами районної ради Вадим Федоров, заступники голови районної державної адміністрації Олена Клименко, Анжеліка Балан  та місцеві майстрині Алла Угненко, Тетяна Орловська.
           Бібліотекар Олена Свєженцева представила слайдову презентацію «Українська вишивка» та розповіла історію Свята Вишиванки.
           Алла Угненко розповіла про своє захоплення вишивкою та представила свої роботи,  Тетяна Орловська також розповіла про своє захоплення та свою творчу майстерню. Учасники заходу спілкувалися між собою розповідаючи цікаві вишиванні історії своїх родин.
           По закінченню заходу всі учасники долучилися до свята Вишиванки, яке проходило на площі перед центром культури та дозвілля.




Немає коментарів:

Дописати коментар