середу, 10 березня 2021 р.

В БІБЛІОТЕКАХ ГРОМАДИ ВШАНОВУВАЛИ ПАМЯТЬ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ


               #Бібліомарафон_Вшановуючи_память_Великого_Кобзаря

      Саме під таким хештегом в бібліотеках Новотроїцької селищної ради проходив бібліомарафон присвячений 207 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

      В історії назавжди залишаються імена, які людство шанобливо пам’ятає і якими пишається. До таких особистостей належить великий український Поет, Художник, Пророк, Тарас Григорович Шевченко. Ця постать консолідує українську націю, об’єднує українців.

       Вшановуючи національного генія працівники центральної бібліотеки Новотроїцької селищної ради разом з бібліотеками філіями організували та провели ряд цікавих заходів. Бібліотекарі центральної бібліотеками провели вуличне бліц-оппитування, де  пропонували перехожим прочитати вірші Шевченка, ті із задоволенням читали свої улюблені вірші. А також центральна бібліотека підготувала слайдову презентацію проведених заходів, присвячених поету.

        До святкування шевченківських днів долучились читачі Новотроїцької дитячої бібліотеки. Вони читали вірші на фоні книжкової виставки «Шевченкове слово у наших серцях» .  Велику зацікавленість у дітей викликала організована бібліотекарями «Виставка дитячих малюнків за мотивами творів Тараса Григоровича Шевченка». 

        Федорівська сільська бібліотека разом з будинком культури провели шевченківські читання «Тарас Григорович Шевченко  великий народний поет і художник». Громівська  сільська бібліотека провела  літературну подорож «Стежками  Тарасової долі». Тематичну бесіду «Сяє Шевченка терновий вінок» організувала бібліотекар Одрадівської сільської бібліотеки. В Новомихайлівській сільській бібліотеці, читачі групи юнацтва, проникливо читали вірші митців Херсонщини про Шевченка. Літературна година «Тарас Шевченко- поет, борець людина» відбулась в Новорепівській сільській бібліотеці, Сивашівська сільська бібліотека спільно з закладом загальної середньої освіти для учнів 3-го класу провели літературно - поетичну годину «Шевченко у моєму серці».

         Шевченкові читання пройшли в Горностаївській, Чумацькошляхівській, Сивашівській, Новомиколаївській, Подовській сільських  бібліотеках, під час заходу учасники читань використовували вірші про Шевченка місцевих поетів Олени Олійник, Геннадія Пилипчука та Аліси Тютюнник.

        Серед розмаїття заходів, що проводились в рамках святкування знаменної дати експонувалися  численні книжково - ілюстративні виставки, які були оформлені в усіх бібліотеках нашої громади. Виставки прикрашені рушниками, портретами Шевченка, його малюнками, а література представлена на виставках дала орієнтир широким колам шанувальників, геніального поета для заглиблення в його творчість та світогляд. Кожна бібліотека нашої громади своєю професіональною діяльністю, особистою повагою та любов'ю до Кобзаря доносять до розуму і сердець користувачів його величезну силу духу, його геніальне поетичне слово.









Немає коментарів:

Дописати коментар