понеділок, 22 березня 2021 р.

 

                                     ЧАРІВНИЙ СВІТ ПОЕЗІЇ…

         Поезія – це не тільки слова, обрамлені в красиву і милозвучна форму рими. Поезія може дати відповідь на найгостріші соціальні та глибокі філософські питання сучасної людини.

        «Поезія, - говориться в рішенні ЮНЕСКО, - може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї широку суспільну увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе невеликим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого поетичного слова».

        Бібліотеки нашої громади провели ряд заходів, які сприятимуть створенню позитивного образу поезії як справжнього сучасного мистецтва, відкритого людям.

      Дитяча бібліотека, Центральної бібліотеки Новотроїцької селищної ради разом із будинком дитячо-юнацької творчості, до Всесвітнього дня поезії організували та провела поетичний калейдоскоп «Літературні скарби Херсонщини», де читачі залюбки читали вірші своїх улюблених місцевих поетів, а саме вірші Віри Яковлєвої, Олени Олійник, Анатолія Кичинського 

     Сивашівська сільська бібліотека разом з шкільною бібліотекою Сивашівського закладу загальної середньої освіти Новотроїцької селищної ради провели поетичний Нон - Стоп «Смуги життя», присвячений творчості Єлизавети Тютюнникової.

      У Громівській сільській бібліотеці, гостинно, відчинила двері "Літературна кав'ярня". Шанувальники поетичного слова мали можливість насолодитися творами видатних письменників, прочитати свої улюблені вірші, послухати пісні. Вони із задоволенням приймали участь в літературних конкурсах, та смакували запашною кавою.

      Відвідувачі Василівської сільської бібліотеки-філії мали змогу ознайомитися з надбаннями як української, так і світової поезії, переглянувши збірки відомих майстрів слова. Нікого не залишає байдужим творчість новотроїцької письменниці Олени Олійник, чиї книги здатні торкнути найпотаємніші струни людської душі.

        Новомиколаївська сільська бібліотека для любителів поетичного слова оформила поетичну композицію «Поезія - голос істини, голос правди, який єднає серця».

       Горностаївська сільська бібліотека, до Всесвітнього дня поезії пропонувала своїм користувачам ознайомитися книжковою полицею «Перлини поезії рідного краю», де були представлені твори місцевих поетів.

       Поезія лікує, надихає, розчулює, смішить. Вона не вимагає від вас багато уваги й часу – але якщо ви все ж знайдете для неї трохи місця у своєму житті – вона вам неодмінно віддячить.









Немає коментарів:

Дописати коментар