понеділок, 22 березня 2021 р.

ПОЕТИЧНА КВІТКА УКРАЇНИ – ЛІНА КОСТЕНКО

 

Митцю не треба нагород,

Його судьба уже нагородила.

Коли в людини є народ,

Тоді вона уже людина.

Л. Костенко

               19 березня святкувала свій  91 рік з дня народження Ліна Костенко, українська письменниця-шістидесятниця, поетеса, лауреат Шевченківської премії (1987), Премії Антоновичів (1989), премії Петрарки (1994), почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів.

         Ліна Костенко – прямий духовний нащадок Шевченка, Лесі Українки, Франка. Поетів такого дарування народжується мало – один-два на століття. Вона належить до кола кращих поетів сучасності. Маючи абсолютний слух до «голосу віків», письменниця глибоко розуміє Зло тоталітарної системи і відчуває загрозу, що нависла над українською нацією. Вона органічно не приймає зраду, моральну безпринципність. Свою позицію Ліна Костенко завжди виражала відкрито і прямо, що відобразилось в її творчості та громадській діяльності.

         До дня народження Ліни Костенко Центральна бібліотека Новотроїцької селищної ради разом із сільськими бібліотеками філіями провели різноманітні за формами заходи. 

         В усіх бібліотеках були оформлені книжкові виставки: «Поетична квітка України», «Душа летить у просвіті епох...», «Королева української поезії - Ліна Костенко».

        Майже всі бібліотеки взяли участь в онлайн читанні віршів української поетеси. Самими актив ними були Сивашівська сільська бібліотека та Дитяча бібліотека.

         Новопокровська бібліотека провела літературну годину «Поезія - це завжди неповторність, як безсмертний дотик до душі», Новомиколаївська бібліотека організувала літературне гроно за творами Ліни Костенко «Поезія для мене – то є скарб», Федорівська бібліотека, провела поетичний зорепад «Такою прибуду в віках».








Немає коментарів:

Дописати коментар