середу, 19 лютого 2020 р.

МИРНІ АНГЕЛИ МАЙДАНУ


        Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
       Світлій пам'яті Героїв Небесної Сотні була присвячена тематична бесіда «Герої не вмирають. Просто йдуть з майдану в небо», яку організували та провели бібліотекарі  Новотроїцької центральної районної бібліотеки для учнів 10-А класу Новотроїцької ЗОШ№1.
       В заході прийняли участь заступник голови районної державної адміністрації Анжеліка Балан, керуючий справами районної ради Вадим Федоров, спеціаліст Новотроїцької селищної ради Наталя Чумак .
       Ведучі заходу Цукарь Карина та Малофєєнко Єлізавета нагадали присутнім заходу про подвиг «Небесної сотні», яка зробила свій внесок в історію нашої держави. Бібліотекар Заміра Аблякімова провела бібліографічний огляд літератури «Мирні ангели Майдану» де була представлена література, про трагічні події нашої історії, яка є у фондах ЦРБ.
       Виступаючі на заході учні та присутні, говорили, що мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна! Світла пам’ять тим, хто зробив нашу країну іншою. Їх вчинки не будуть забуті ніколи. Учасники заходу вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання






Немає коментарів:

Дописати коментар