пʼятницю, 14 лютого 2020 р.

КНИГА – КРАЩИЙ ПОДАРУНОК


         Міжнародний день дарування книг – це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек. Саме з цією метою Новотроїцькою центральною районною бібліотекою  і була організована та проведена районна акція «Подаруй бібліотеці книгу».
       Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.
        Вчасно прочитана книга – величезна удача. Вона здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. У гарній книзі можна знайти однодумців, з книгою можна гарно провести вечір, не почуватися одиноким. Дарування книжок — гарна традиція читачів, друзів і партнерів нашої бібліотеки, завдяки якій фонд бібліотеки поповнюється новими виданнями.
         Жителі нашого району дружненько відгукнулися на акцію.  Велику кількість видань бібліотека отримала в дар від приватних осіб, зокрема  Перепелиця Т.І. подарувала Новотроїцькій центральній бібліотеці 50 екз книг. Ми вдячні за подаровані книги Коценко З.М., Васейко В.В., КлименкоА.В., Каранді Л.С., Науменко Л. Мороз Т.В., колективу райффазен банк Аваль, колективу Новотроїцького районного територіального центру соціального обслуговування. І це для читачів сільських бібліотек приємна новина, адже не так часто надходять в сільські бібліотеки нові книжки. Завдяки Малащак Р.І .Талалаївській І.Л .,Матушевській Н.І. поповнила свій фонд Сиваська селищна бібліотека №1, Матвійчук Л.І., Щербак Н.В., МатюхаТ.В. подарували книжки в Воскресенську сільську бібліотеку. Книжки, які подарували МухінаТ.П., ЛитвиненкоЗ.А. Мжельська Н.А. залюбки прочитають читачі Горностаївської бібліотеки. Приємним подарунком для читачів Громівської бібліотеки стала література, яку подарували Довченко Н.І.,Ромашка Л.О.,Теляга Г.П., Тузкова І.В.,Кулініч Т.В.,Надієва Л.В, Гілянчук,Н.П. Добірку із 10 книжок подарували Павленко Т.В. для Дивненької та Черкашин М.Д. для Зеленівської сільських бібліотек. З дозволу батьків дитячі книжечки подарували Новопокровській сільській бібліотеці Лапік Валентина, Снадна Валерія, Ткаченко Оля, Рижих Таня та Новікова Марія, залучились до акції і дорослі шанувальники книги. 30 екземплярів різножанрової захоплюючої літератури подарувала Гмиря Л.І в Одрадівську сільську бібліотеку. В Олександрівську бібліотеку надійшли книжки від Онуфрійчук А.В., знайдуть своє місце на бібліотечних полицях Подовської сільської бібліотеки книжки, які подарували Хомка Т.М. та Симака А,Ю. Принесуть задоволення книги, які подарували ТроєвськаО.В., КнязєвВ.В. ХристенкоО.О. в Сергіївську сільську бібліотеку.  На 57екз. поповнився фонд Сивашівської бібліотеки завдяки книголюбам КузнєцовійН.І. та Дикаленко В.В. Добірку книг презентували Вєтух В.Д., НестеренкоЮ.В., Волошин О.О.Кушняк Т.А. та Кулинич О.А в Софіївську бібліотеку . Вже чекають своїх читачів книги подаровані Півень Л.І, Ревюк К.П.,  Доброскок С.О., Буглак Г.В. в Федорівську бібліотеку. Завдяки Шовковій В.І., Поповій В.Г., Макарову М.І., Гнатенко О.О. ознайомитися з новою літературою зможуть читачі Чкалівської сільської бібліотеки.  До акції дарування книжок залучилися жителі Чумацького шляху Лойчик Б.С. та с .Василівка Меліхова Є.А.  Новенькі, яскраві книжки , які вони подарували надзвичайно цікаві і обов’язково знайдуть свого читача. Загалом   бібліотеки отримали в дар 502 прим., з них 400 видань подарували жителі сіл для своїх бібліотек. І це для читачів сільських бібліотек приємна новина, адже не так часто надходять в сільські бібліотеки нові книжки.     
          Міжнародний день дарування книжок співпадає з днем закоханих. І ми впевнені  в кожній подарованій книжці міститься хоч трішечки любові – до автора, читача, до тексту або бібліотеки. Тож користуючись нагодою хочемо привітати усіх шанувальників книги зі святами та висловлюємо щиру подяку всім , хто в різні роки долучався до благородної справи дарування книжок і тим хто нині підтримує цю традицію і допомагає бібліотеці збирати і розповсюджувати духовні скарби свого народу.




Немає коментарів:

Дописати коментар