пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

21 ЛЮТОГО МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ


Нації вмирають не від інфаркту.
Спочатку їм відбирає мову.
Ліна Костенко



21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. З цього приводу Новотроїцька центральна районна бібліотека провела вуличну акцію «Круто говорити іноземною мовою, рідною - говорити природньо".
Міжнародний День рідної мови відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть.
Бібліотекар Олена Свєженцева та студентка Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв Тетяна Лукашів,
вітали перехожих зі святом, роздавали флаєри та буклети. Спілкуючись дізнавалися хто і як любить читати та говорити українською, запрошували всіх відвідати бібліотеку. Всі опитувані перехожі вільно володіють українською мовою та полюбляють читати книжки українських авторів, деякі із них знають багато віршів українських письменників напам’ять.
Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.




Немає коментарів:

Дописати коментар