середу, 22 січня 2020 р.

НАС НАВІКИ ПОЄДНАЛИ

                               
Яка ж вдалась сьогодні днина!
Що хочеться співати пісень
Моя соборна Україна
Знов зустрічає новий день.

        22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 101 рік тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської  Народної  Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.
      З метою патріотичного виховання учнівської молоді та відзначення Дня Соборності України, Новотроїцька центральна районна бібліотека, для учнів Новотроїцького ліцею №2, провела історико - патріотичну годину «Соборність України – символ свободи і єднання». На заході були присутні заступник голови районної державної адміністрації Анжеліка Балан та заступник голови районної ради Микола Піщанський.
       Бібліотекарі Олена Свєженцева та Ольга Ільїна ознайомили учасників з історичною довідкою виникнення свята Дня Соборності, провели онлайн вікторину «Чим для вас є Соборна Україна». Також діти переглянули документальний фільм «Акт злуки відтворення історичної правди». 
Також учасники мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг».





Немає коментарів:

Дописати коментар