четвер, 23 січня 2020 р.

ВІДЗНАЧАЛИ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ
В літопис історії українського народу золотими літерами вписана дата 22 січня 1919 року, коли було проголошено Акт воз’єднання Української народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.
Відзначаючи святкову подію, в Новопокровській сільській бібліотеці була презентована книжкова виставка – міркування для всіх категорій користувачів «Соборність – ознака державності». Матеріали, представлені на виставці, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуки, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 початку 1919 року охопив майже всю Україну. Виставка привернула увагу користувачів та запропонувала замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.
Для учнів 5-8 класів місцевої школи бібліотекарем Дроновою О.А. була проведена Інтегрована гра-вікторина «Любіть Україну!» , метою якої стало поглиблення знань учнів про Україну як державу зі своєю історією, культурою, народними звичаями та традиціями, формування почуття належності до українського народу, розвиток полікультурної, соціальної компетентності учнів, виховання толерантного ставлення до соціокультурних надбань українців та глибокої поваги і любовi до Батькiвщини.
Змагання складалося з таких конкурсів: «Географічний», «Народознавчий», «Літературний», «Асоціативний», «Історична вікторина». Діти з цікавістю прослухали історію виникнення свята, перевірили й поповнили свої знання народних звичаїв і традицій. Намагаючись якнайбільше отримати фішок, жваво відповідали на запитання, продемонструвавши свої не аби які знання з історії рідної держави, літератури ,географії своєї країни.


Немає коментарів:

Дописати коментар