середу, 29 січня 2020 р.

ПАМЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ


           29 січня – 102 річниця бою під Крутами - подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
         До Дня пам’яті Героїв Крут, для учнів старших класів Новотроїцької ЗОШ №1, Новотроїцька центральна районна бібліотека провела годину - реквієм «Вони стали на захист Батьківщини»
         В заході прийняли участь голова районної державної адміністрації Наталя Солтановська, заступник голови районної ради Микола Піщанський, працівники селищної ради Жанна Смірних, Наталя Чумак.
       Ведучі заходу, учениці ЗОШ №1 Ліза Федорова та Катерина Мельничук, розповіли про ті жахливі часи, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути, про подію, яка набула для українського народу символічного значення, про те, що Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
       Присутні на заході подивились відео «Крути – пишемо історію».
Книжкова виставка  «Їх було 300…» дала змогу всім бажаючим ознайомитися з літературою, яка є в бібліотеці про героїчний подвиг нашої молоді.
        Виступаючі на заході Наталя Солтановська та Микола Піщанський
говорили що бій під Крутами – став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну, про  необхідність згуртованості народу України що саме це дозволить сьогодні в наш час, перемогти агресора.     
        Під час заходу пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.





Немає коментарів:

Дописати коментар