четвер, 26 грудня 2019 р.

Я ВІДДАЮ ВАМ РИМИ ЩИРОСТІ…


    
          Щедра наша таврійська земля талантами, є серед жителів району чимало цінителів поетичного слова та тих хто пише вірші. От і сьогодні Новотроїцька центральна районна бібліотека провела презентацію другої поетичної збірки місцевої поетеси Віри Антонівни Яковлєвої «Я віддаю вам рими щирості…».
          Поезія Віри Антонівни сонячна, тепла, трепетна. Неповторні в ній розмаїття художніх образів, неповторне багатовікове слово, неповторна любов, якою дихає кожен рядок. І звичайно ж, ця любов має свої витоки, свої першоджерела. Вони в тому щедрому квітучому таврійському краї, що породив поетесу.
          На святі були присутні колеги Віри Антонівни, шанувальники її поезії, рідні, близькі.
          Учні Новотроїцької ЗОШ №1 та  Новотроїцького ліцею №2, Вікторія Байрачна, Олександр Шпак, Марія Тригубко,  Еля Балбекова із задоволенням читали чарівні вірші Віри Яковлєвої. 
         Всі виступаючі на заході говорили ніжні слова вдячності авторці збірки, наголошували та тому, що рядки поезії линуть з самої глибини душі. Здається, звідки братися в наш час оцій ніжності, оцій розкриленості. Адже живемо важко, нервово. Одне лише утримує на плаву – чийсь теплий погляд, чуйне слово, вчасно простягнута для допомоги рука, подарована скромна квітка. Таким подарунком для нас, читачів і є  твори Віри Антонівни, рядки часто-густо написані як спалах, на одному подиху.
         Звичайно згадали на святі і спонсорів, за підтримки яких була видана збірка. Це Новотроїцька селищна рада на чолі з селищним головою Наталією Пінчук, приватний підприємець Володимир Момот, директор Приватного підприємства «Медіа-центр» «Трудова слава» Валерій Горобець» та подруги-колежанки Лілія Ковальова та Любов Брусик. 











Немає коментарів:

Дописати коментар