пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

НЕ МАЄМО ПРАВА ЗАБУТИ



                                                                «Згадайте нас - бо ми колись жили.
                                                                 Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
                                                                 Ми в цій землі житами проросли,
                                                                 Щоб голоду не знали люди вічно»

       Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
       З метою, збереження пам’яті про мільйони загублених життів співвітчизників, ознайомлення учнів з трагічним минулим нашого народу, Новотроїцька  центральна районна бібліотека провела годину історичної пам’яті  «Чорні сторінки історії України»  для учнівської молоді Новотроїцького ліцею №2.
       Ведучі заходу, Ельвіна Балбекова та Марія Тригубко, учениці цього ж ліцею,  зазначили, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших   – Голодомор. Учасники заходу  дізналися про причини і наслідки цієї трагедії переглядаючи відео – спогад  «Про Голодомор в Україні 1932-1933 років».
      Бібліотекар Заміра Аблякімова звернула увагу присутніх  на книжкову виставку «Схиляємо голови в скорботі»,  та зачитала спомини наших земляків із книги памяті «Там де спочивають святі». Заміра Медатівна нагадала учням, що цього року 23 листопада, у суботу, о 16:00 проходитиме щорічна акція «Запали свічку», щоби довести усьому світові, що ми пам’ятаємо та не маємо права забути всіх несправедливо загиблих у роки Голодомору 1932-1933 років. Запропонувала учням разом з батьками долучитися до цієї акції та запалити свічку памяті у своєму вікні.





Немає коментарів:

Дописати коментар