середу, 13 листопада 2019 р.

З ЛЮБОВЮ ДО ЛЮДЕЙ


                                                                     …Я - слуга народний!
                                                                    І я з того гордий, я з того щасливий!
                                                                                       Остап Вишня

           13 листопада відзначаємо 130 років від дня народження Остапа Вишні. Остап Вишня (Павло Михайлович Губенко) - український письменник - новеліст, класик сатиричної прози ХХ ст., член правління Спілки письменників України.
           З нагоди ювілею,  у відділі обслуговування Новотроїцької центральної районної бібліотеки, бібліотекарями Оленою Свєженцевою та Людмилою Бондар,  була організована  книжкова виставка «Великий гуморист». Де користувачі бібліотеки мали можливість ознайомитись з творчістю гумориста, та цікавими фактами з його життя.
          Не менш цікавим до уваги користувачів був представлений документальний фільм «Поборники незалежності. Остап Вишня».
        Остап Вишня, письменник який ніколи не забував та не цурався свого коріння. Йому випало жити в пору великих соціальних зрушень, у період світлих надій і чорної розпуки, епохальних звершень і масового терору. Як багато він міг би зробити, якби в період найвищого розквіту не зазнав нищівного удару...десятирічного ув’язнення у північних таборах. Остап Вишня- письменник, який у 20-х роках заохотив мільйони людей до читання української літератури. Глибокий знавець народного життя, народних дум, поривів, мови, звичаїв, воістину народний письменник.





Немає коментарів:

Дописати коментар