середу, 24 квітня 2019 р.

ПИСАНКОВИЙ ВЕРНІСАЖ У БІБЛІОТЕЦІ


            Великдень – найбільше християнське свято. Усім відомі  українські традиції святкування Великодня. В Новотроїцькій центральній районній бібліотеці відбулося засідання клубу «Господарочка» де пройшла година майстерності «Писанки своїми руками». Бібліотекар Олена Свєженцева провела з учасниками народознавчу бесіду  про історію  Великодніх свят, про народні звичаї і обряди, які супроводжувалися протягом святкових днів. Розповіла про духовні джерела наших предків - обряди та звичаї, щоб не загубити тієї ниточки, яка зв’язує нас із минулими поколіннями, щоб очистити і освятити свої душі.
         Під час проведення майстер класу учасники із захопленням робили  розпис писанок які потім взяли із собою на згадку.
         Наприкінці заходу Олена Свєженцева представила тематичну викладку літератури «Доля Божа нам з небес: Христос Воскрес» та побажала всім: «Хай у ці дні наші душі переповнюються світлими почуттями».
        Але на цьому захід не закінчився всі учасники прийняли участь у розписі великодніх писанок на площі біля колишнього кінотеатру, який організувала Новотроїцька селищна рада.
        Великдень – велике та світле свято, це зустрічі в родинному колі, серед друзів. Нехай це величне свято наповнить ваші серця світлими почуттями надії і любові, дарує щастя та добро.







Немає коментарів:

Дописати коментар