середу, 21 лютого 2018 р.

Година - реквієм «Свічка плакала в скорботі…»

21 лютого Новотроїцька центральна районна бібліотека, для учнів 10-х класів Новотроїцької ЗОШ №1,  провела годину-реквієм. На заході були присутні заступник голови районної державної адміністрації Анжеліка Балан, начальник відділу культури і туризму Ольга Цвільовська та вчитель історії ЗОШ №1 Олена Виселко.
            Ведучі, учні 10-Б класу Новотроїцької ЗОШ №1 Дорошенко Микита, Шимановський Владислав, Шиян Ірина, Вшестенко Єлизавета, нагадали учасникам заходу ті трагічні події лютого 2014 року. Розповіли про те, що на шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Вони гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
           Хвилиною мовчання учасники вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.
               Підводячи підсумки заходу Олена Виселко зазначила що  ми в скорботі і з великою вдячністю згадуємо героїв Небесної сотні, адже їх подвиг – це ціна нашої свободи. Вони — перші, хто став на шлях боротьби, яка продовжується й сьогодні. Ми не маємо права забути принесену ними добровільну жертву в ім’я України. Їх  назвали «Небесною сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух  є незламним, а народ  – нескореним.

           На закінчення заходу учасники ознайомилися з книжковою виставкою «Хто загинув за Україну, буде жити у віках». Та написали слова вдячності Героям Небесної Сотні на паперових ангелочках які потім розмістили на ці книжковій виставці.


Немає коментарів:

Дописати коментар