четвер, 22 лютого 2018 р.

Мовний диліжанс «Кращої, ніж рідна, мови не буває…»

        Під такою назвою 22 лютого пройшов захід в Новотроїцькій районній дитячій бібліотеці присвячений Міжнародному дню рідної мови.
        Учасниками заходу були учні 8-Б класу Новотроїцької ЗОШ №1.  Захід відкрила бібліотекар Наталія Каранда, вона  зазначила, що рідна мова… Вона така неповторна, мелодійна і співуча, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п’янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова – це характер народу, його пам’ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі, вона його цвіт і зав’язь. Ще в дитинстві рідна мова допомагає нам пізнавати всесвіт, відкривати для себе великий і чарівний світ життя. Без мови не може існувати й розвиватися суспільство, бо вона допомагає людям обмінюватися думками, висловлювати свої почуття, досягати взаєморозуміння, створювати духовні цінності.

      Ведучими  мовного диліжансу були учениці цього ж класу, Федорова Єлизавета та Байрачна Вікторія. Вони розповіли учасникам цікаву історію виникнення української мови. Діти залюбки приймали участь у театралізованих сценках, вікторині «Мова рідна, калинова». До уваги учнів була оформлена книжкова виставка «О мово рідна, золота колиска».


Немає коментарів:

Дописати коментар