пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

80 роковини Великого терору

          До цієї дати у Новотроїцькій центральній районній бібліотеці був організований та проведений урок-реквієм: «Червоний терор на Україні».
Бібліотекар читальної зали Заміра  Аблякімова  ознайомила присутніх з історичною довідкою про «Великий терор» період масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація. До уваги читачів були оформлені книжкові виставки «Джерела історії Великого терору» та «Голодомор 1932-1933 роки», які були організовані бібліотекою та архівним сектором Новотроїцької РДА. Завідувач архівним сектором  Людмила Теребей ознайомила присутніх з деякими фактами масових репресій громадян у Новотроїцькому районі. Також присутні переглянули документальний фільм «Великий терор 1937-1938 років»

        У заході взяли участь: голова Новотроїцької РДА Наталія Солтановська голова районної ради  Юрій Коцегубов та заступник голови районної ради Микола Піщанський.


Немає коментарів:

Дописати коментар