понеділок, 15 травня 2017 р.

УНІВЕРСИТЕТ ТРЕТЬОГО ВІКУ ВІДКРИВАЄ ДВЕРІ

          У Новотроїцькій центральній районній бібліотеці відкрив свою роботу інформаційно-консультативний центр «Університет третього віку».                Цей проект створено разом із Новотроїцьким районним територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
         Мета цього проекту впровадження в практичну реалізацію принципу навчання впродовж всього життя. Люди старшого віку - це ті, хто готується до виходу на пенсію або вже має статус пенсіонера. Відповідно до меморандуму безперервної освіти Європейського Союзу освітні системи повинні вміти гнучко адаптуватися до сучасних умов.
        «Університет третього віку» - це можливість літнім громадянам та інвалідам безкоштовно отримувати певний рівень знань, умінь і навичок, здобути впевненість у своїх силах і швидше адаптуватися до умов життя. Навчання в Університеті проводиться у формі лекцій, бесід, тренінгів, теоретичних і практичних занять, самостійних робіт, дистанційних форм. Знання люди старшого покоління зможуть отримати на наступних факультетах
 „-     Факультет інформаційних технологій
-          Факультет здорового способу життя.
„ -     Факультет права.
  

          Отже, літні люди є повноправними членами сучасного суспільства. Вони мають специфічні проблеми, однією з головних є необхідність забезпечити громадянам третього віку активну і творчу старість. Для цього необхідно на основі державних, громадських  ресурсів стимулювати соціальну активність громадян похилого віку, необхідно розвивати організаційно-правові основи стимулювання, розвитку і вдосконалення форм і методів підвищення соціальної активності літніх, розширювати можливості для їх утворення.

Немає коментарів:

Дописати коментар